3 Tips voor het beste Kerstfeest

3 Tips voor het beste Kerstfeest

Het is weer de tijd van het jaar dat je de eerste kerstversiering in de winkels kan vinden en mensen plannen gaan maken voor de feestdagen. Ben jij dit jaar aan de beurt om een Kerstfeest te organiseren? Lees dan zeker even verder. Of je nu thuis voor familie of vrienden een feest organiseert of dat je bent aangewezen om dit voor het bedrijf te doen, je zult de volgende tips goed kunnen gebruiken. Want er komt toch altijd heel wat meer bij kijken dan je denkt.

De beste kerstdecoratie op je feestlocatie

Met alleen een kerstboom red je het tegenwoordig niet meer. Kerst vraagt om over de top decoratie. Natuurlijk mag de kerstboom niet ontbreken. Deze kan dienen als een echte eyecatcher, maar daarnaast kun je ook de rest van de ruimte versieren met verschillende kerstslingers, kerstballen en natuurlijk lichtsnoeren. Denk daarnaast ook aan bijvoorbeeld nepsneeuw op de ramen en een kerstkrans op de deur. De tafels kun je mooi aankleden met een donkerrood of wit tafelkleed, waar je dennentakken op legt of wat sterren confetti op strooit. Het is het mooiste om te kiezen voor een bepaald kleurenthema om ervoor te zorgen dat alle versiering niet te druk wordt.

Een blij publiek met gezellige kerstmuziek

Bij een kerstfeest hoort natuurlijk ook goede kerstmuziek. Je kunt natuurlijk je je oude kerst cd’s afstoffen en aanzetten, maar om een goede playlist te maken waar iedereen tevreden mee is, is nogal een opgave. Om ervoor te zorgen dat het een goed feest wordt is het verstandig om een speciale Kerst DJ in te huren. Deze kan zorgen voor de beste kerstnummers en krijgt iedereen op de dansvloer. Natuurlijk kunnen er ook andere nummers aangevraagd worden zodat er voor ieder wat wils is. Op deze manier hoef je je zelf niet druk te maken over de muziek en krijg je gegarandeerd een geslaagd feest!

De lekkerste kerst sapjes en hapjes

Heerlijke hapjes kunnen natuurlijk niet ontbreken bij een Kerstfeest. Het kan zijn dat je een kerstfeest organiseert met een diner. Maak het in dit geval jezelf niet te moeilijk en huur een goede catering in die het diner op zich neemt. Zorg voor een menu met een aantal keuzes, zodat er voor ieder wat wils is. Wanneer je alleen hapjes serveert, kun je dit afhankelijk van het aantal gasten ook zelf regelen. Dit kan doordat je ieder wat mee laat nemen of door zelf een aantal verschillende hapjes voor te bereiden. Hieronder sommen we een aantal geliefde en feestelijke hapjes op die je kunt serveren:

 

  • Een prikker met mozzarella, tomaat en basilicum: een klassieker in kerstkleuren.
  • Bladerdeegsterren met een vulling van kaas of chocolade.
  • Kerstmuffins met een groene frosting punt en suikerbolletjes als een versierde kerstboom of witte frosting, een aardbei op zijn kop en een mini marshmallow als kerstmuts.
  • Mini quiches met tomaat, spinazie en fetakaas.
  • Een amaretto kerstcoctail met cranberrysap en limoen.

 

Volg je bovenstaande tips op, dan kan het feest eigenlijk al niet meer stuk. Om mensen in alvast in de juiste sfeer te brengen is het ook leuk om een dresscode mee te geven. Bijvoorbeeld foute kersttruien of juist allemaal op chique. Ook kun je zorgen voor wat entertainment door bijvoorbeeld het houden van een kerstquiz of een kerst karaoke wedstrijd. Verstuur van tevoren een prachtige uitnodiging in Kerstsfeer en het feest kan beginnen!

 

Author: admin

Share This Post On