4 manieren om projecten te automatiseren voor jouw bedrijf

Alles moet tegenwoordig steeds sneller, goedkoper en efficiënter. Als jij het niet doet met jouw bedrijf, dan doet de concurrent het wel en blijf jij zelf niet rendabel op de lange termijn. Het is dus belangrijk om continue op zoek te blijven naar manieren om projecten beter te laten verlopen. Automatisering is daarbij onmisbaar geworden. Wij hebben verschillende tips om meer zaken te automatiseren.

Plan maken en bepalen wat je kunt automatiseren

Het begint altijd bij het plan maken om te gaan automatiseren en daar ook daadwerkelijk de tijd voor te nemen. Maak duidelijk welke werkzaamheden er binnen je bedrijf zijn en ga vervolgens voor iedere taak kijken of het kan worden geautomatiseerd of niet. Weest hier creatief in overleg het met je andere medewerkers.

Social media automatiseren

Sommige bedrijven steken enorm veel tijd in de social media en andere bedrijven zijn er helemaal niet mee bezig. Echter zijn er enorm veel zaken die kunnen worden geautomatiseerd, zoals het automatisch plaatsen van berichten die op de website worden geplaatst. Daarnaast kunnen berichten worden ingepland en zijn er zelfs enorm veel tools die automatisch andere mensen gaan volgen en ontvolgen wanneer ze jou niet terug volgen binnen een bepaalde tijd. Dit is slechts een tipje van de sluier als het gaat om wat je kunt automatiseren aan de social media.

De facturatie van processen

Helemaal bij grote projecten kan de facturatie een enorme klus zijn. Welke eenheden moeten er precies worden doorbelast en niet doorbelast worden naar de klant. Daarnaast zijn het werkzaamheden waar je liever niet teveel tijd in stopt. Met de juiste project facturatie software behoren deze werkzaamheden tot de verleden tijd en kan jij je focussen op de echte werkzaamheden.

Agenda en planning

De agenda en de planning is ook iets dat je kunt automatiseren voor je bedrijf. De meeste programma’s waar bedrijven mee werken kunnen allemaal worden gekoppeld met de Google agenda of de agenda app op je iphone. Denk aan het koppelen van bijvoorbeeld Asana aan je agenda’s. Zo mis je geen afspraken meer doordat je bent vergeten om hem in je agenda te zetten!

Author: admin

Share This Post On