5 tips om duurzamer te printen

Als je duurzamer printen wilt, zijn er gelukkig genoeg manieren om dat te realiseren. Op een duurzame manier printen heeft uiteraard tal van voordelen. Het belangrijkste is dat het milieu wordt gespaard, doordat materialen hergebruikt worden en er daardoor geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. De CO2-uitstoot neemt hiermee natuurlijk af, waardoor de planeet gered kan worden. Door duurzaam te printen, bijvoorbeeld via een Refurbished Lexmark printer, kun je hier als particulier of als ondernemer een fikse bijdrage aan leveren. Maar een Refurbished Lexmark printer kopen is niet de enige manier waarop je kunt bijdragen aan een duurzamere wereld. Er zijn nog meer methoden om dit te doen. Welke dan? Dat kun je in het artikel hieronder lezen. We hebben de vijf belangrijkste tips om op een meer duurzame manier te printen voor jou op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en kies ook voor een duurzame wereld die bewoonbaar blijft voor toekomstige generaties!

1. Koop een gebruikte, opgeknapte printer

Waarom zou je een nieuwe printer kopen als je ook gebruik kunt maken van een opgeknapte, ofwel refurbished, printer? De vraag stellen is hem beantwoorden. Zorg er daarom voor dat je een goede gebruikte printer aanschaft, zoals een Refurbished Lexmark.

2. Maak altijd dubbelzijdige prints

Voor een duurzamer manier van printen is het ook verstandig om dubbelzijdig te printen. Dit scheelt namelijk de helft van het papier. Door standaard te kiezen voor dubbelzijdig printen, kun je tot wel de helft van het papiergebruik besparen en draag je bij aan het verminderen van de mondiale bomenkap.

3. Gebruik op het werk een pasjessysteem

Ben je ondernemer met meerdere personeelsleden in dienst? Maak dan gebruik van persoonlijke pasjes. Hier kun je een limiet opzetten, zodat je jouw medewerkers dwingt om niet té veel papier te verspillen.

4. Zet je printer(s) ’s avonds en in het weekend uit

Door je home printer of de printers op je werk in het weekend en ’s avonds uit te zetten, kun je al snel flink wat besparen aan stroomkosten. Let hier dus goed op!

5. Ga voor een lettertype dat inkt bespaart

Veel mensen weten niet dat er speciale lettertypes zijn die inkt besparen. Goede lettertypes om zuinig te printen zijn Times New Roman of Calibri. In vergelijking met bijvoorbeeld Arial besparen deze lettertype al snel zo’n 25 procent aan inkt. Doen dus!

Author: admin

Share This Post On