Waar je aan moet denken bij uitvaartfotografie

Het vastleggen van emotie is hedendaags erg gemakkelijk geworden met de opkomst van smartphones. Ook wordt het voor ons steeds normaler om belangrijke momenten en emoties in ons leven vast te leggen. Daarentegen is uitvaartfotografie nog niet bijzonder populair. Het klinkt voor de meesten als iets erg onwennig, alhoewel het toch de laatste jaren in opkomst is.

 

De dag van de uitvaart is natuurlijk geen plezierige dag, maar wel een dag waar veel waarde aan wordt gehecht. Voor veel mensen gaat deze dag in een waas voorbij. Daardoor hebben veel mensen ook de behoefte om hier op een later moment op terug te kunnen kijken. Een professionele uitvaartfotograaf, die niet direct betrokken is bij de familie of de aanwezigen, kan hier een uitkomst in bieden.

 

Tips voor het zelf maken van uitvaartfoto’s

 

De prijzen voor uitvaartfotografie lopen echter wel erg uiteen. Mocht je daarom liever zelf een uitvaart willen gaan fotograferen, houd dan de volgende tips in gedachten:

 

  1. Houd voldoende afstand

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het laatste dat je wilt is dat je te dichtbij de aanwezigen komt midden het rouwproces. Denk er daarom aan om voldoende afstand te behouden, blijf erg observerend en betrek je niet tot de familie of de belangstellenden.

 

  1. Zorg ervoor dat je snel de foto’s kunt maken

Een uitvaart is een live-evenement en je kunt niet vragen of personen in een bepaalde houding willen gaan staan, omdat je bijvoorbeeld anders niet de juiste foto kunt maken. Daarom is het belangrijk om zo’n camera-instelling te gebruiken waarmee je snel foto’s achter elkaar kunt maken. Op een later moment kunnen dan de beste foto’s worden gekozen.

 

  1. Plan alles goed

Zorg dat je precies weet waar de uitvaart wordt gehouden en bespreek de wensen van de familie goed van tevoren. Denk ook aan kledingvoorschriften of aan andere belangrijke rituelen gedurende de uitvaart.

 

  1. Kom verzoeken tegemoet

Sommige mensen zullen liever niet gefotografeerd worden en andere weer wel. Houd hier rekening mee en ga altijd op de wensen van de aanwezigen in. Het belangrijkste bij uitvaartfotografie is dat de uitvaart in geen enkel opzicht anders verloopt dan gepland.

 

Wil je nog meer tips en advies lezen over het voorbereiden van een uitvaart, kijk dan eens op de website van Van der Spek Uitvaart. Van der Spek heeft onder andere een uitvaartcentrum in Rotterdam en biedt brede ondersteuning en advies over allerlei zaken rondom het organiseren van een uitvaartdienst.

Author: admin

Share This Post On