Bouw van een Kamer ensuite

Een kamer en suite wordt steeds populairder. Door een kamer en suite te plaatsen in huis worden er twee ruimtes gecreëerd, die toch met elkaar verbonden zijn door middel van schuifdeuren. Door een kamer en suite wordt er veel opbergruimte extra verkregen.

Hoe wordt een kamer en suite gebouwd?

Een kamer en suite wordt gemaakt door middel van twee schuifdeuren die een open ruimte als het ware in tweeën deelt. De schuifdeuren verdwijnen als het ware tussen twee muren die geplaatst zijn zodat de deuren open en dicht kunnen. Deze deuren worden ook wel En suite deuren genoemd
Er wordt een onder en bovenrail van staal geplaatst in het plafond en de vloer zodat de schuifdeuren open en dicht kunnen door middel van een rol systeem (wieltjes). Er zijn veel verschillende schuifdeuren mogelijk. Dichte paneeldeuren of deuren met glas (glas-in-lood), één groot raam per deur, helder glas, gekleurd glas, vensterglas, matglas, melkglas, etc.
Hoe hoger de deuren zijn, hoe groter het lichtinval is.

jaren30_ensuite (1)

De kasten die naast de deuren worden geplaatst kunnen ook elke vorm en breedte hebben.
Zo zijn er rechte kasten, taps toelopende kasten, open kasten, dichte kasten of half open kasten. Net wat bij de inrichting van het huis past. Schuine wanden geven een ruimtelijke uitstraling. Kasten met rechte zijkanten geven een soort tunnel effect.
De diepte van de kasten is ook belangrijk.
Voor kasten waar boeken in geplaatst worden is een diepte van 30 cm nodig, voor grotere objecten zoals bijvoorbeeld beelden 40 cm en voor kleding of garderobe 55 cm. Als er geen kasten gebouwd hoeven te worden kan er gekozen worden voor dichte wanden. Deze kunnen behangen, gestuukt of geschilderd worden.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment