De dienst Best Value procurement uitgelegd

Ben je op zoek naar een leverancier met de meeste waarde tegen de scherpste prijs? Dan hebben we het over prestatie inkoop (met moeilijke termen ook wel Best Value Procurement) genoemd.
Als je meer wilt weten over prestatie inkoop of Best Value Procurement, doe je er goed aan om dit artikel te lezen. Wij gaan je namelijk meer vertellen over prestatie inkoop en de mogelijkheden ervan. In dit artikelen zullen we de benamingen prestatie inkoop en best value procurement door elkaar heen gebruiken, omdat de betekenis hetzelfde is.

Hoe werkt het?

Praktisch gezegd: je wilt de beste waarde tegen de laagste prijs. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. Kosten en opbrengsten moet hiervoor met elkaar vergeleken worden. Hier gaat onderzoek aan vooraf. Inschrijvende partijen worden op basis van dit onderzoek geselecteerd. Nu wil je natuurlijk weten waar de partijen op onderzocht worden. Er wordt gekeken naar het ingediende projectplannen en de meetbare kerngetallen worden onder de loep genomen tijdens het onderzoek.

Criteria

Best Value procurement is een recente, nieuwe manier van inkoop. Maar er liggen wel criteria aan ten grondslag. Er wordt namelijk gewerkt met het MEAT principe. Nu wil je natuurlijk weten wat dit principe is. MEAT staat voor Most Economically Advantageous Tender. Dit principe goudt rekening met niet alleen de kwaliteiten aspecten, maar kijkt ook naar de techniek en de duurzaamheid.

Laat je adviseren

Zeker wanneer je nog geen of weinig kennis hebt van prestatie inkoop of Best Value procurement, raden wij aan om in een vroeg stadium hulp in te schakelen. Bij deze inkoopmethodiek is kennis van zaken nodig en die is niet bij ieder bedrijf in huis. Een bewezen adviseur op het gebied van prestatie inkoop kan je dan op weg helpen en je bij de hand nemen.

Author: admin

Share This Post On