De voordelen van een combiketel

Ben je aan het kijken naar cv ketels kopen? Dan is een combiketel misschien iets voor jou. Een combiketel is een van de meest populaire verwarmingsketels die tegenwoordig in Nederland wordt gebruikt, dus wat maakt deze ketels zo goed?

Wat is een combiketel?

Combiketels bieden centrale verwarming en warm water, maar omdat ze slechts uit één individuele unit bestaan, heeft de cv-installatie geen afzonderlijke ketel nodig, vandaar de naam ‘combiketel’. In tegenstelling tot ketels met alleen warmte slaat een combiketel zelf geen warm water op, maar put hij uit water dat door het elektriciteitsnet stroomt. Daarom heeft het apparaat geen aparte ketel nodig die zich elders in het huis bevindt. Ideaal!

Waarom kiezen voor een combiketel?

Combi-ketels zijn uiterst efficiënt, waardoor u zowel uw huis als uw water snel en efficiënt kunt verwarmen wanneer u maar wilt. Als u een combiketel kiest is het niet nodig is om een externe warmwatertank te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat u geld kunt besparen op uw energierekening. Verwarmingstechnici melden vaak dat de meeste ketels die zij installeren combi’s zijn en de reden hiervoor is gemakkelijk te begrijpen – ze zijn zo’n eenvoudig systeem om te installeren, te bedienen en te onderhouden. Sommige mensen houden niet van combiketels omdat er geen voorraad van warm water is, dus als de ketel faalt, heb je helemaal geen warm water. Dit is des te meer een reden om vanaf het begin een echt goede ketel te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een Remeha ketel.

Bij combiketels wordt warm water geleverd aan uw kranen en gedoucht onder druk van de hoofdleiding, waardoor u een krachtige douche kunt installeren. Er is geen warmwaterpomp nodig. Het installeren van een combiketel gaat snel en eenvoudig, wat betekent dat u geld kunt besparen op installatiekosten. Dit alles omdat er maar één unit geïnstalleerd hoeft te worden en de hoeveelheid leidingen ook aanzienlijk wordt verminderd, omdat het niet nodig is om de leidingen elders op een externe watertank aan te sluiten. Onderhoudskosten zijn ook aanzienlijk lager omdat er maar één unit te onderhouden is.

Dus hoewel er enkele nadelen zijn, zijn de voordelen van het installeren van een combiketel over het algemeen talrijk, en dit is de reden waarom zoveel mensen er de voorkeur aan geven.

Author: admin

Share This Post On