De werking en toepassing van linkbuilding

Linkbuilding is een steeds groter wordend onderdeel in het bedrijfsleven. Door de toenemende concurrentie in het bedrijfsleven is het belangrijk om als bedrijf snel en gemakkelijk te vinden te zijn voor de bezoekers. De vindbaarheid van jouw bedrijf is te verbeteren door linkbuilding toe te passen. Maar wat is de werking en invloed van deze internationale seo strategie? 

Linkbuilding is de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden door de effectieve werking van de strategie. Als bedrijf is het dan ook raadzaam om eens dieper te duiken in deze strategie en de bepalen of deze strategie ook een positieve invloed heeft op jouw bedrijf. In dit artikel zullen wij de werking en invloed van deze strategie verduidelijken, zodat jij voortaan weet wat linkbuilding is. 

Het effect van linkbuilding 

Door linkbuilding toe te passen, zul jij hoger scoren in de zoekresultaten van grote zoekmachines. Indien consumenten op zoek zijn naar een product dat jij aanbiedt op jouw website, zul jij hoger in de zoekresultaten verschijnen. Dit heeft een behoorlijke invloed op de bezoekers van jouw website en uiteindelijk op de resultaten van jouw bedrijf. Uit onderzoek blijkt immers dat de bovenste drie resultaten voornamelijk worden aangeklikt als personen iets op het internet zoeken. Een stijging in de zoekresultaten kan hierdoor redelijk positief zijn voor jouw bedrijf.  

Het gebruik van backlinks 

Om de betere vindbaarheid door een hogere positie in de zoekresultaten te realiseren, zal er, bij deze strategie, gebruik worden gemaakt van backlinks. Backlinks zijn simpelweg linkjes waar de bezoekers doorverwezen worden naar een andere website. Indien een website veel backlinks heeft, oftewel linkjes die de bezoekers doorverwijzen naar deze website, zullen grote zoekmachines, waaronder Google, dit beschouwen als een ‘stem’ op de website. Hoe meer stemmen een website heeft, hoe relevanter de website wordt gezien door de zoekmachines en hoe hoger de website in de zoekresultaten zal verschijnen.  

Bij backlinks zijn er overigens enkele zaken van groot belang. Zo zullen de backlinks op een natuurlijke en constante manier geplaatst moeten worden. Indien dit niet het geval is, zullen de zoekmachines de backlinks zien als ‘spam’. Verder zitten er enkele eisen verbonden aan de backlinks. Zo moeten de backlinks in een relevante tekst verwerkt zijn en op een website zijn geplaatst die matcht met de betreffende website.  

Relevantie en teksten 

De relevantie van de artikelen spelen dus een grote rol in dit proces. Helaas is het schrijven van teksten niet voor iedereen weggelegd. Indien jij niet beschikt over een taalknobbel, kan de linkbuilding strategie een behoorlijke uitdaging zijn. Om de linkbuilding alsnog succesvol toe te passen op jouw website, is de linkbuilding uitbesteden een mogelijkheid. Hierbij zal een linkbuilding specialist te werk gaan om linkbuilding toe te passen op jouw bedrijf. 

Author: admin

Share This Post On