Een wereld van mogelijkheden aan keramische tegels

Ga jij een nieuwe woning betrekken of wil je jouw huidige woning een make-over geven? Met keramische tegels haal je een wereld aan mogelijkheden in huis waarmee je eindeloos kunt variëren. Met moderne technologieën is er namelijk heel veel mogelijk op het gebied van tegels. Ga voor een natuurlijke look met houtlook en betonlook, of kies juist voor blikvanger  met een decortegel of hexagon tegel. Welke look het beste past in jouw woning, hangt af van de stijl van jouw interieur. De perfecte tegel vormt een samenhangend geheel met de rest van de ruimte, wat zorgt voor een aangename sfeer in huis. Ben jij op zoek naar woning inspiratie? Lees dan meer over de populairste keramische tegels van de laatste tijd in deze blog.

Rustieke uitstraling met houtlook tegels

Hout wordt sinds oudsher gebruikt als bouwmateriaal, maar ook om sfeer binnenshuis te creëren. Houten meubels en houten vloeren ontbreken dan ook niet uit menig interieur. Met houtlook geniet je van de voordelen van hout, met de hygiënische eigenschappen van keramiek. In tegenstelling tot hout, kan keramiek goed tegen water en vocht. Door de gladde toplaag is deze tegel ook bestand tegen krassen en slijtage. Zo heb je zeer lang plezier van de tegels, en hoef je niet bang te zijn dat de kleur vervaagt of de vloer of wand schade oploopt. Ook heb je zeer veel keuze uit verschillende houttinten en patronen, zoals een V-patroon wat de look geeft van echte houtnerven, of ga juist voor een neutraal en rustig geheel zonder dit patroon. Zo creëer je altijd het gewenste effect met deze natuurlijk uitziende tegels.

Industrieel geheel met betonlook tegels

Een trend die niet meer weg te denken is uit een modern interieur, zijn de betonlook tegels. Met deze look wordt het effect gecreëerd van een gegoten betonnen vloer. Waar deze voorheen vooral in de commerciële en zakelijke sector wordt gebruikt, is de betonlook steeds meer in opkomst. Hiermee geef je een industrieel tintje aan jouw ruimte, wat rust en eenheid creëert. Deze tegel wordt vaak strak gelegd, waardoor je nauwelijks naden of voegen ziet. Ideaal om jouw interieur die echte strakke betonlook te geven. Net als met de houtlook, kies je uit verschillende kleurschakeringen die het beste bij jouw woning passen. Ga voor een antraciete vloer of een lichtgrijze betonlook tegel. Ze komen vaak in grote uitvoeringen, zoals 60×60 of 100×100. Hiermee oogt de ruimte groter en zijn ze ook nog eens gemakkelijk te leggen.

Een echte sfeermaker in huis met decortegels

Wil je wat anders dan een neutrale tegel? Dan zijn decortegels echte sfeermakers die elke ruimte op kunnen fleuren. Decortegels is een overkoepelende term voor kunstige tegeltjes. Deze kunnen zich onderscheiden in vorm, bijvoorbeeld een hexagon tegel of een metro tegel. Maar ook qua patroon en kleurgebruik kan je met deze tegels alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle Portugese tegel met vintage print. Deze liggen bijvoorbeeld prachtig in de entree van jouw hal. Dat is nog eens een binnenkomer!

Author: admin

Share This Post On