Hoe verkoop je snel je boot?

Er komt een tijd dat je nou eenmaal je je geliefde boot moet gaan verkopen. Het is heel jammer omdat je er mooie herinneringen mee hebt. Als je hem uiteindelijk toch moet verkopen, moet je hem ook verkoopklaar maken. Want niemand gaat een vieze of kapotte boot kopen. Je kan ook hulp gaan inschakelen van Jachtmakelaardij Kappers. Zij geven jou advies over hoe je het beste je boot kunt opknappen en uiteindelijk kunnen ze hem voor jou verkopen. Hier in dit artikel vind je nog enkele tips voor het verkoopklaar maken van je boot.

Schoonmaken en renoveren

Voordat je de boot koop kunt zetten is het belangrijk dat je de boot schoonmaakt en eventueel renoveert. Als eerste haal je de boot uit het water zodat je hem makkelijker schoon kunt maken. Dat doe je met verschillende schoonmaakmiddelen. Let erop dat ze milieuvriendelijk zijn omdat de boot natuurlijk terug het water in moet. Je zorgt ervoor dat je de buiten- en binnenkant allebei grondig schoonmaakt. Renoveer of repareer kapotte onderdelen tijdig, zo stijgt je boot in waarde. Zo krijg je de boot straks sneller verkocht.

Vraagprijs

Als je de boot eenmaal schoongemaakt en gerenoveerd hebt dan kun je samen met een jachtmakelaardij een vraagprijs vaststellen. Zorg dat het niet te hoog is als je haast hebt met de verkoop. Mocht je er echt niet uitkomen dan kun je op internet zoeken naar soortgelijke boten en naar aanleiding daarvan een prijs opstellen. Zodat je je boot kunt verkopen.

Advertentie plaatsen

Na het vaststellen van de juiste vraagprijs dan kun je beginnen met het maken van de advertentie. Zo moet je de juiste informatie over de boot erin plaatsen zoals het bouwjaar, afmetingen, kleur, materiaal en soorten systemen. Daarnaast beschrijf je natuurlijk ook het uiterlijk van de boot met behulp van de foto’s. De samenvatting die je gaat schrijven moet interesse opwekken over de boot. Zo moet je de Unique Selling Points van de boot omschrijven zodat je interesse opwekt.

Presenteren

Als je eenmaal een bezoeker hebt voor de boot dan moet je ervoor zorgen dat de boot goed gepresenteerd wordt. Zo moet je er een echt feest van maken en de boot vaarklaar maken. Dan kan de bezoeker zich inbeelden om te varen over het water en wordt je verkoop een succes.

Author: admin

Share This Post On