Hoe vind je de juiste aankoopmakelaar?

De eerste belangrijk stap op weg naar de aankoop van je huis is een goede makelaar. Het is allemaal spannend als je voor het eerst een huis gaat kopen. Alles is al nieuw en dan moet je allemaal beslissingen nemen die een enorme impact hebben op je toekomst. Dan is het wel zo fijn als je bij de juiste makelaar zit. Maar hoe vind je nou de geschikte makelaar?

Een makelaar is een bondgenoot

Als gezegd moet een makelaar dusdanig opereren dat het voelt alsof hij jouw bondgenoot is. Met zijn professionele kennis moet hij jouw wegwijs maken en jouw uiteindelijk de informatie op een manier brengen waardoor jij de beste beslissing kunt nemen.

De eigenschappen van een geschikte makelaar

Een goede aankoopmakelaar beschikt over de volgende eigenschappen:

  • De makelaar helpt je al in een vroeg stadium in het koopproces
  • Hij zorgt ervoor dat al jouw wensen en behoefte in acht worden genomen
  • Tijdens een bezichtiging zal hij/zij kritisch kijken naar de staat van het huis

Luister naar jouw omgeving

Het is aan jouw de taak om een partij te vinden die het best bij jouw/jullie past bij de aankoop van een huis. Win daarom heel veel informatie in bij je omgeving. Vraag hoe zij zijn gekomen bij hun makelaar bij de koop van hun huis. Vraag ze wat hun gevoel was bij de makelaar. Tegenwoordig kun je ook makkelijk online reviews vinden. Natuurlijk weet je niet hoe betrouwbaar een bron is, bekijk dus veel reviews en bekijk wat de algemene tendens is. Als men vaak dezelfde punten aanstippen, dan zal daar wel een kern van een waarheid in zitten. Zelf heb ik ook veel informatie ingewonnen over een makelaar in Losser alvorens ik met hen in zee ben gegaan.

Luister naar je gevoel

Los van je omgeving moet je zelf ook een fijn gevoel hebben bij de makelaar. Wees daarom kritisch en luister naar je gevoel. Ga dan ook met meerdere makelaars een kennismakingsgesprek aan. Meestal geeft komt er wel één bovendrijven die jouw het beste gevoel geeft en die het meest oprecht overkomt.

Author: admin

Share This Post On