Isoleer je woning

Met het oog op de stijgende gas prijzen is het van groot belang dat we onze huizen goed isoleren. Door je woning goed te isoleren kan je warmteverlies tegen gaan en daarmee kan je er dus voor zorgen dat je minder gas nodig om je huis warm te houden. 

Maar ook de huidige klimaat crisis is grote aanleiding tot het versterken van je isolatie, aangezien we door verbranding van gas ook meer broeikas gassen in de atmosfeer verspreiden, wat ertoe leidt dat de aarde meer opwarmt, met alle gevolgen van dien, waarbij je moet denken aan dingen als overstromingen en cyclonen. 

Belang van goede kozijnen 

Een kozijnen fabriek is een belangrijke schakel in de goede isolatie van je huis. Kozijnen bestellen op maat is iets dat belangrijk is om de overgang van je raam naar je muur zo goed mogelijk te maken waardoor er zo veel mogelijk van de temperatuur in je woning zal blijven en niet zal ontsnappen bij die overgang tussen het raam en het kozijn. Het raam is namelijk binnen je muur het minst dikke deel en daardoor kan daar de meeste warmte ontsnappen. 

Dubbel glas 

Een andere maatregel die je kan nemen om er voor te zorgen dat er minder warmte door je ramen ontsnapt, is het nemen van dubbel glas. Bij dubbel glas heb je twee glazen panelen en daartussen zit dan een kleine hoeveelheid lucht. Die lucht zorgt ervoor dat er een stuk extra warmte wordt vastgehouden waardoor je dus veel minder temperatuur verlies hebt. Hoewel veel huizen tegenwoordig al dubbel glas hebben, is het ook nog mogelijk om driedubbel glas te laten installeren. Dit is een principe dat natuurlijk hetzelfde werkt, maar doordat je drie raam panelen hebt is het effect nog sterker, waardoor je dus nog meer warmte vast kan houden. 

Spouwmuren 

In veel huizen zit een spouw muur. Dit houdt in dat er twee muren staan eigenlijk, waar wat ruimte tussen zit. Deze leegte zorgt er al voor dat de isolatie beter is, maar het kan nog meer verbeterd worden door de ruimte op te vullen met isolatie materiaal. Dit kan dus gaan om bijvoorbeeld pur schuim, maar het kan ook zijn dat je kiest voor zaagsel dat je in de ruimte tussen de muren stopt. Er zijn allerlei verschillende materialen die je kan gebruiken om je spouwmuur op te vullen, waardoor je je energie rekening een stuk om laag kan brengen.

Author: admin

Share This Post On