Kat laten cremeren

De nachtmerrie van alle kattenliefhebbers: het verlies van hun geliefde huisdier. Katten worden soms wel 20 jaar oud, en zijn bij veel mensen een gezinslid geworden.

En wat als de kat komt te overlijden? Vroeger was het bijna vanzelfsprekend om de kat bij de dierenarts achter te laten, of -als het dier thuis was overleden- om de kat te begraven in de tuin. Tegenwoordig kunnen we op een veel waardiger manier afscheid nemen van onze katten. Je hebt zo lang voor het beestje gezorgd en er lief en leed mee gedeeld, dan verdient het ook een mooie uitvaart. Ook de crematie van uw kat mag niks missen en moet perfect lopen.

HU-191-0.5-L-1.0-L-

Verspreid in Nederland zijn er ruim 30 dierencrematoria, waar u uw huisdier waaronder uw kat kan laten cremeren. De mogelijkheden zijn eindeloos, veel dierencrematoria hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om de kat thuis of bij de dierenarts op te halen.

Je kunt de kat natuurlijk ook zelf brengen voor de crematie, al dan niet in een kist. De kist kan zelf gemaakt zijn, voorzien van foto’s of tekeningen, maar er zijn ook speciale op maat gemaakte dierenkisten te koop. Je kunt kiezen voor een echt afscheid bij het crematorium, waarbij men de baasjes en de betrokken kinderen ondersteunt bij het verdriet.

Dan is er nog de keus om de kat collectief te laten cremeren of individueel. Collectief houdt in dat dat kat met een of meer dieren tegelijk wordt gecremeerd. De as wordt dan door het crematorium verzameld en periodiek uitgestrooid op een veld of in zee. Bij een individuele crematie kun je de as wel mee naar huis nemen, waarna je het zelf uit kunt strooien of bewaren in een urn. Er zijn prachtige urnen te verkrijgen, zelfs voorzien van een foto. Zo blijft er een tastbare herinnering aan je geliefde huisdier. Er is altijd wel een dierencrematorium bij u in de buurt. Zij staan open voor al uw wensen

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment