Marrakesh, juweel van het zuiden

Marrakesh vakantie of stedentrip

Het kiezen van vakantiebestemmingen is nooit een gemakkelijk karwij, zeker als er meerdere mensen bij zijn betrokken. De één wil passief, lui en het liefst zon en strand, de ander actief en graag een beetje risico. Als eenmaal het land van bestemming gekozen is, moet de plaats worden vastgesteld.
De landen rond de Middellandse Zee zijn altijd al populair en dat is ook met Marokko het geval. Afgezien van een ruim kusttoerisme zou men de blik eens moeten werpen naar de binnenlanden, naar het zuidwesten, waar de bijzonder indrukwekkende stad Marrakesh ligt.

 

Marrakech vakantie

 

Wat maakt een Marrakesh vakantie of stedentrip zo boeiend?

Vooropgesteld dat u het midden zoekt tussen een luie en actieve vakantie, heeft Marrakesh veel te bieden aan bezienswaardigheden, waarbij de kern (medina) van de stad Unesco werelderfgoed is. Dit centrale plein en de markt (soek) zijn immens populair. Toeristensteden in Noord-Afrika hebben altijd al de stempel van exotisch meegekregen, maar Marrakesh heeft, ondanks of misschien wel dankzij de meer dan een miljoen inwoners, deze stempel altijd weten te behouden. Het is een echte Marokkaanse stad.

 

Hoe komt men in Marrakesh?

De eenvoudigste en meest gebruikte vorm van vervoer voor een Marrakesh vakantie is het vliegtuig. Via overstappen is het altijd mogelijk waar dan ook in Nederland het vliegtuig te nemen, maar het is via Eindhoven zelfs mogelijk direct en goedkoop op Marrakesh te vliegen. De vliegreis zelf duurt ongeveer 3,5 uur.

Voor de meer avontuurlijke vakantieganger is ook de trein een optie. Hoewel er geen sprake is van een uitgebreid netwerk, zijn de diverse grote steden in Marokko te bereiken door moderne, snelle treinen, die zelfs airconditioning hebben. Over het algemeen is kaartjes vooraf kopen niet nodig (voor de slaaptrein wel reserveren) en ze zijn ook nog eens 5 dagen geldig over het gehele traject en naar verhouding erg goedkoop.
Een Marrakesh vakantie neemt dan wel wat meer tijd in beslag, je moet wat dieper duiken in de benodigde reisinformatie, maar het is wel aantrekkelijker voor de minder draagkrachtige reiziger.

 

Welke reisinformatie is voor een Marrakesh vakantie nog meer belangrijk?

• Allereerst is het in Marokko één uur vroeger dan bij ons in Nederland, niet onoverkomelijk dus.
• Het is geen Europees land, dus je hebt de plaatselijke valuta, de dirham, nodig.
• Niet verplicht, maar wel aan te raden is inenting tegen hepatitis A en DTP
• Het drinken van kraanwater wordt afgeraden.

 

Een Marrakesh vakantie of Marrakesh stedentrip is beslist de moeite waard, vooral omdat je in deze stad nog de echte Marokkaanse identiteit kunt ervaren. Er zijn een paar dingetjes waar je op moet letten, maar over het algemeen is het een eenvoudig te regelen reis en kom je als toerist in Marrakesh volledig aan je trekken.

Author: admin

Share This Post On