Onderhoud van houten meubelen

Onderhouden is overhouden zeggen ze wel eens, en dit geld ook voor als je bijvoorbeeld een massief houten werkblad in de schuur hebt, of een tafel van massief hout. En een massief eiken blad goed te onderhouden zijn er een paar dingen waar je op zal moeten letten.

Gebruik onderzetter, doordat er vaak vocht onderaan de glazen zit krijg je lelijke kringen op het hout. Dit geld ook voor hete pannen op tafel zetten, dit is namelijk funest voor het tafelblad.

Gebruik voor het reinigen van de meubels een doek die is natgemaakt, gebruik beslist geen allesreiniger of andere schoonmaakmiddelen.

Als u uw meubels schoon gaat maken let er dan op dat je in de lengterichting van de houtdraad veegt. Dit heeft namelijk het beste effect.

Meubels die een laklaag hebben kunnen het best met een vochtige doek of een ontvetten schoonmaakmiddel worden gereinigd. Wat u zeker niet moet gebruiken is een schuurspons, bijtende middelen of glansmiddelen met siliconen.

Als er toch vocht op de meubel komt is het zaak om deze zo snel mogelijk af te vegen. Zo krijgt het vocht geen kans om in het hout te trekken.

Probeer de meubels zo goed mogelijk in een klimaat neutrale omgeving te zetten, hout kan namelijk slecht tegen temperatuurschommelingen.

houten meubel

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment