Onze tips en tricks om makkelijk en snel door je studietijd heen te komen

Je studietijd kan een hele mooie tijd zijn zeker als alles vlekkeloos verloopt, maar hoe kun je er nu voor zorgen dat dit lukt zonder veel obstakels. Natuurlijk hangt dat samen met hoe gemakkelijk jij kunt leren, maar ook hoe interessant je de opleiding vindt en welke vakken er in je pakket zitten. Het is niet vanzelfsprekend dat je altijd voldoendes haalt voor de toetsen en examens die je moet afleggen, toch is het wel belangrijk dat je weet wat je valkuilen zouden kunnen zijn. Heb je natuurkunde, scheikunde of wiskunde in het pakket en vind je dat ontzettend moeilijk dan is het misschien raadzaam hier bijles van Mr. Chadd in Apeldoorn voor in te schakelen, hen zitten ook op meerdere locaties. Dat kan je al helpen met de grotere valkuilen, maar wat kun je nog meer doen? Wij hebben wat tips op een rijtje gezet.

Maak een planning

Een planning maken tijdens de opleiding is ontzettend belangrijk, zo weet je namelijk precies waar jij extra tijd aan moet besteden of juist minder. Voor een goede planning is het ook belangrijk te weten hoe je studie-uren op een goede manier kunt plannen zonder daar veel stress van te hebben.

Zet datums vast

Door een deadline te stellen en/of een datum vast te zetten kun je je werk niet uitstellen. Alleen uitstellen bij hoge uitzondering, want van uitstel komt meestal afstel.

Kies voor meerdere methodes

Het is handig om je werk op meerdere manieren te leren, omdat jij je opdrachten dan goed kunt maken en goed voorbereid de toets of examen in gaat. Zo voorkom je dat je niet meer weet hoe het zit als een vraag net anders gesteld wordt dan je geleerd had.

Neem ook tijd te ontspannen

Door je studie en het ontspannen goed in balans te hebben hoef je geen stress te ervaren. Stress tijdens de studie werkt alleen maar tegen en helpt niet voor een goede motivatie.

Je mag jezelf belonen

Wanneer jij een goede inzet hebt getoond en een opdracht, toets, examen of je werk op tijd afgekregen hebt, mag jij jezelf best wel belonen. Door jezelf te belonen krijg je een steeds betere motivatie.

Author: admin

Share This Post On