Op zoek naar een financieel adviesbureau

Iedereen wil zijn financiële zaken natuurlijk goed voor elkaar hebben. Lang niet iedereen heeft verstand van verzekeringen, hypotheken, belastingen of van pensioen. Vaak loont het dan ook om een financieel adviseur in de hand te nemen die dit soort zaken gewoon goed voor je regelt.

Wat doet een financieel adviseur precies?

Zoals de naam al zegt geeft een financieel adviseur je advies over financiële beslissingen. Vaak heeft dit directe betrekking op sparen, het opbouwen van vermogen of vragen over je pensioen. Er zijn vaak vele mogelijkheden om bovenstaande te regelen en het is dan ook vaak de vraag wat het beste is voor jouw persoonlijke situatie. Een financieel adviseur zoekt dit voor je uit en geeft je advies over de best passende oplossing. In veel gevallen is een financieel adviseur in staat om zichzelf terug te verdienen, doordat de gemaakte keuzes je belastingvoordeel of andere voordelen opleveren.

Wanneer is iemand een goede financieel adviseur?

Wanneer je kennis heb van financiële zaken mag je jezelf al snel een financieel adviseur noemen. Gezien het bovenstaande feit zit er dus veel verschil in de kwaliteiten en kennis van financieel adviseurs. Let goed op de onderstaande zaken zodat je zeker weet dat jouw financieel adviseur over de juiste kennis beschikt.

De wet van financieel toezicht

Voor een financieel adviseur is het mogelijk om zijn kennis en vaardigheden aan te tonen met certificeringen volgens de Wet van financieel toezicht. Daarnaast zijn er ook vele keurmerken waar een financieel adviseur zich bij aan kan sluiten. Om je aan te sluiten bij dergelijke keurmerken wordt je kennis getoetst en dien je in het bezit te zijn van de juiste diploma’s en of cursussen. Elk keurmerk heeft zo ook weer zijn eigen specialisatie. Zo zijn er keurmerken voor de specialisaties scheidingen, hypotheken en belastingen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de SEH, SAR, RFEA, Adfiz, NOAB en FFP.

Mijn financieel adviseur in Enschede

Afgelopen jaar heb ik alles rondom mijn pensioen geregeld en ook een huis gekocht. Mij leek het ook verstandig om me te laten adviseren door een financieel adviseur. Zelf ben ik woonachtig in Enschede en ben ik via mond op mond reclame terecht gekomen bij Laponder Voortman. Dit is een financieel adviesbureau in Enschede die je zeer breed kan adviseren. Ik heb een aantal gesprekken gehad met de adviseurs per afdeling en kwam tot de ontdekking dat ik een aantal zaken dubbel verzekerd had en dat ik beter twee uur in de week minder kon gaan werken om in een gunstigere belastingschaal uit te komen. De pensioenadviseur gaf me ook het advies om op jongere leeftijd meer belasting vrij bij te sparen, omdat je het op deze leeftijd nog wel kunt missen en het toch niet wordt belast.

Author: admin

Share This Post On