Podotherapie diensten in Hilversum

Podotherapeuten helpen mensen die klachten hebben op allerlei gebieden die te maken hebben met voetklachten. Denk hierbij aan klachten zoals hielspoor, zenuwpijn, achillespeesklachten of ingegroeide teennagels. Vaak komen de klachten voort uit een standsafwijking van de voeten (waaronder ook de tenen en de nagels worden gerekend). Maar ook overbelasting, sportblessures en vermoeidheid kunnen problemen op dit gebied veroorzaken. Verder worden gespecialiseerde podotherapeuten vaak ingeschakeld om klachten bij patiënten die lijden aan diabetes mellitus, reumatoïde artritis of vaatlijden te behandelen. Deze specifieke doelgroep heeft de professionele hulp nodig van een podotherapeut aangezien deze klachten bij hen vaak voorkomen, moeilijker gesignaleerd worden en ernstige gevolgen kunnen hebben. Ten slotte werkt een podotherapeut ook vaak met kinderen om specifieke voetproblemen te verhelpen of te voorkomen.

Na een intake en controle kan een podotherapeut starten met een behandeling. Dit varieert van oefeningen, (medical) taping, het aanmeten van orthopedische steunzolen of een advies welke schoenen te dragen.

Podotherapie is onder het grote publiek niet heel erg bekend. Vooral mensen die al een tijdje rondlopen met vervelende klachten zoals een dof gevoel in de tenen of voet of een stekende pijn onder de voet kunnen goed geholpen worden door een podotherapeut.

Podotherapeut is een wettelijk erkend paramedisch beroep. De titel podotherapeut mag je alleen voeren indien je een hbo-bacheloropleiding podotherapie hebt afgerond.

Podotherapie praktijken door heel Nederland

Podotherapie Wender is een organisatie met een groot aantal vestigingen verspreid door heel Nederland. Men streeft ernaar om met diverse disciplines waaronder huisartsen en fysiotherapeuten samen te werken binnen bijvoorbeeld een praktijk of gezondheidscentrum. Op deze manier wordt een hoge kwaliteit zorg geleverd.

Podotherapie in Hilversum

In gezondheidscentrum Kerkelanden in Hilversum is onlangs ook een vestiging van Podotherapie Wender geopend. Dus inwoners van Hilversum en de omliggende plaatsen zoals Baarn, Laren en Bussum kunnen nu gebruik maken van deze kwalitatieve dienst.

Author: admin

Share This Post On