Praktische tools voor bestuursleden en eigenaars van verenigingen 

Niets is meer zonde van je tijd dan alles zelf moeten uitvinden, terwijl een ander het je zo kan vertellen. Als bestuurslid of eigenaar van een vereniging, wil je het maximale uit de vereniging halen. Dit om bijvoorbeeld evenementen aan te kondigen en zoveel mogelijk deelnemers te vinden of om nieuwe leden te werven. In deze blog lees je welke tools en software een vereniging een stuk makkelijker kan maken. 

Whatsapp

We zullen allemaal niemand op kunnen noemen die geen WhatsApp meer heeft. Het is een erg populair platform waar door jong én oud veel gebruik van wordt gemaakt. Het voordeel van WhatsApp, is dat je er ook verzendlijsten op kan maken. Veel verenigingen maken hier gebruik van. Met de verzendlijst-functie kun je een bericht sturen naar meerdere contacten tegelijk. Je kunt een verzendlijst opslaan, zodat je de volgende keer alleen maar de lijst hoeft te gebruiken. Dat maakt het makkelijk om promoties, inzamelacties of extra informatie direct via WhatsApp te delen.

Eigen community

Een eigen community zorgt natuurlijk altijd voor verbinding tussen de leden. Hoe meer binding iemand voelt met de vereniging, hoe langer diegene bij de vereniging zal blijven. Een website voor verenigingen is dan ook zeker aan te raden als basis van de community. Vanuit hier kun je de community opbouwen met elementen die jij als eigenaar of bestuur graag terug ziet komen op de website. Veel websites van verenigingen hebben bijvoorbeeld een kennisportaal. Hierin kunnen leden gemakkelijk documenten terugvinden, zoals een aanmeldformulier of hoe het werkt om een reservering te plaatsen. Alle informatie is daar terug te vinden. De informatie kan als Word-document geplaatst worden, maar ook filmpjes, afbeeldingen of ander soort documenten kun je plaatsen in een kennisportaal.

E-mailsysteem

Mocht je graag een alternatief voor WhatsApp willen, dan kun je natuurlijk ook mailen. Met een mailsysteem kan je gemakkelijk een e-mail verzenden naar een gehele lijst. Het werkt in principe hetzelfde als WhatsApp; via de mail kan je namelijk ook verzendlijsten aanmaken. Met een e-mailsysteem automatiseer je alles en kun je mails inplannen. Daarnaast kun je ook statistieken inzien. Hoe vaak wordt de mail bijvoorbeeld geopend?

Al met al zijn er verschillende tools die jou kunnen helpen om het maximale uit je vereniging te halen. Wil jij je graag richten op een eigen community in de vorm van een website? Dan kun je bij Yard Digital Agency terecht.

Author: admin

Share This Post On