Redenen om een dj in te huren

Of we nu spreken over een bedrijfsfeest, een huwelijksfeest of een verjaardagsfeest. Eén ding is zeker: zolang er geen muziek is, is het feest niet geslaagd. Muziek heeft grote invloed op de sfeer onder de aanwezigen. Met een heerlijke meezinger of een vrolijke beat zijn de gasten al snel tevreden.  

Wellicht klinkt een dj inhuren als overbodige luxe, maar een dj kan een hoop voordelen bieden. Hieronder geven wij enkele redenen die deze uitspraak ondersteunen.  

Voortdurend een enthousiast publiek 

Indien jij zelf de muziek regelt, zullen de nummers achter elkaar afgespeeld worden. Dit leidt echter tot een korte pauze tussen de nummers. Deze stilte is helaas negatief voor de sfeer van het feest. Het enthousiasme dat de gasten hadden opgebouwd gedurende het nummer zal verdwijnen zodra de stilte valt. Zonde! Een dj zal deze situatie voorkomen door de nummers in elkaar over te laten lopen. Zo behoud het publiek het enthousiasme en valt er geen moment een stilte.  

Vergeten? De dj niet! 

Je kent de nummers vast wel. Don’t waste my time van John Mayall, Be there van Clive Griffin of Another band van Rainbow Train. De nummers worden beschouwd als ‘Vergeten parels’. Indien de dj op de hoogte is van de doelgroep, zal de dj inspelen op deze ‘Vergeten parels’. Deze parels zullen bij ouderen uiteraard anders zijn dan bij jongeren. Vaak zorgen de parels voor veel meezingers in het publiek en een goede sfeer. 

Professionaliteit 

Eerlijk is eerlijk… Een dj straalt behoorlijk veel professionaliteit uit. Het feest zal een stuk groter beschouwd worden als er een dj aanwezig is. Daarbij zijn veel ervaren dj’s voorzien van extra hulpmiddelen, zoals een lichtset. Dit kan de organisators een hoop geld en voorbereiding schelen.  

Minder zorgen 

Als organisatie heb jij het al druk genoeg om het feest vlekkeloos te laten verlopen. Het is begrijpelijk dat jij niet zit te wachten op verzoeknummers of problemen met de afspeellijst. Om deze zorgen te voorkomen, kan een dj boeken de oplossing zijn. De dj zal de gehele middag of avond voorzien van de leukste hits. Bovendien kan er vooraf een gesprek plaatsvinden om de wensen bespreekbaar te maken, zodat jullie verzekerd zijn van een succesvolle avond met geschikte muziek.   

Author: admin

Share This Post On