RJ45 Kabel

 

De term internetkabel kent iedereen, maar er zijn verschillen in welke kabel u hebt. Niet alleen de CAT 5, CAT 6 en CAT 7 kabels verschillen, maar ook wat voor soort de kabel is, of u een UTP-kabel gebruikt of niet kan al verschil hebben op de reden waarom u hem gebruikt of het gebruik zelf.

In dit artikel ga ik het hebben over de eigenschappen en gebruiken van de RJ45 kabel. Dit is een kabel die gebruik maakt van RJ-45 connectors. Dit is een 8-polige modulaire connector die u zelf kunt bevestigen aan de kabel die u wilt gebruiken, maar u kunt ze ook voor bevestigd kopen.

Deze connector wordt bijna altijd gebruikt voor de Internet kabels die u thuis gebruikt, maar ook bedrijven gebruiken deze connector. Al is deze connector formeel alleen bedoeld voor telefonie, hij is dus ook goed te gebruiken voor internetverbinding.

Zoals ik al zei is deze kabel 8-polig, dit betekend dat de connector 8 aders nodig heeft om te functioneren. Hij heeft dus ook 8 aansluitingen om aan te sluiten op de computer. De snelheden zijn dus het zelfde als een kabel met een andere connector.

Op Netwerkkabels kunt u verschillende soorten netwerkkabels kopen voor uw eigen computersystemen.

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment