Roestvast Staal

Metaal is iets wat al heel lang gebruikt wordt, natuurlijk wel de verschillende soorten. RVS is daar ook een metaal van dat nu iets meer dan 100 jaar gebruikt wordt.

RVS staat voor Roestvast staal, dit betekend dat het staal 99% roest bestendig is. Dit komt door dat het chrome reageert op de zuurstof er om heen waardoor er een laag chromooxide om het RVS komt, dit zorgt er voor dat het RVS niet in contact komt met zuurstof en dus ook niet oxideert.

Het metaal is nu 102 jaar oud, voor het eerst is Roestvast  staal gegoten in augustus 1913 door Harry Brearley. In 1912 kreeg Brearly de vraag om onderzoek te doen naar deze metaalsoort voor de wapenindustrie. Tegenwoordig is er vraag naar RVS, vooral de RVS profielen en de RVS platen zijn zeer gewild door bedrijven.

Van RVS wordt met name gebruikt in de industrie voor bijvoorbeeld delen van autos of andere voertuigen, ook verschillende machines bevatten het metaal om te zorgen dat bijvoorbeeld een vloeistof niet samengemengt wordt met roest of andere stoffen.

Interieur en exterieur ontwerpers gebruiken het ook vaak om zijn eigenschap niet te roesten en het uiterlijk wat het geeft. Roestvast staal geeft namelijk een industriele robuuste look.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment