Sluitzegel drukken

Nu is er bijna geen briefpost meer en gaat veel via de mail en het internet tegenwoordig. Maar er zijn zeker nog wel mensen die brieven en kaarten versturen. Een sluitzegel drukken laten bij een drukkerij kan geheel naar eigen ontwerp en eigen keuzes. Wat is een sluitzegel precies? Een sluitzegel is een sticker die gebruikt wordt om een envelop of brief dicht te plakken. Je sluit er dus wat mee. Dit kan bijvoorbeeld bij het versturen van een uitnodiging voor een bruiloft, een verjaardagskaart of een geschreven brief naar een familielid. Zelf een sluitzegel drukken en ontwerpen is toch wel heel persoonlijk en leuk om te doen. Hoeveel stickers er op een vel zitten en hoe je zelf een sticker kan ontwerpen lees je hieronder.

Ontwerp sluitzegel drukken

Wanneer je een sluitzegel drukken laat bij een drukker dan kun je het ontwerp volledig zelf bepalen. Dit is extra persoonlijk. Heb je geen inspiratie om een sluitzegel te ontwerpen? Dan kun je op internet rondkijken, waar genoeg inspiratie is of zelfs hulp vragen aan een ontwerper. Bij elke gelegenheid past natuurlijk een uniek ontwerp. Het zelf ontwerpen en sluitzegel drukken is wel persoonlijk en extra leuk voor de ontvanger. Je kunt het ontwerp ook zo bont en uitbundig maken als je zelf wil. Het maakt het leuker om te versturen en te ontvangen.

Voor elke gelegenheid een sluitzegel

Een sluitzegel drukken laten doe je meestal voor een speciale gelegenheid. Dit kan bijvoorbeeld voor de uitnodigingen voor een bruiloft of een feest zijn. Maar ook voor een rouwkaart of een handgeschreven brief naar een familielid kan een sluitzegel gebruikt worden. Afhangend van het einddoel van de sluitzegel drukken laten bepaal je natuurlijk het ontwerp.

Ontwerpkeuzes en kosten

Er zijn een aantal keuzes die je maakt bij het ontwerpen en sluitzegel drukken laten. Zo bepaal je hoe je ontwerp er uit komt te zien, hoe groot de bedrukking is en de kleuren. Dan kun je het formaat van de sluitzegel bepalen en de papiersoort die gebruikt zal worden. Het aantal ontwerpen dat je wil laten drukken en hoe snel de stickers geproduceerd worden. Dit brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Maar over het algemeen heb je al een enkele oplage voor zo’n 10-20 euro!

Het formaat en de hoeveelheid

Sluitzegels worden geleverd op een A4 vel. Ze kunnen besteld worden in formaten van 3 cm, 4,5 cm en 6 cm. Hoe groter de sticker, hoe minder er op een vel zitten natuurlijk. Door de nieuwe druktechnieken kunnen er ook kleinere oplages besteld worden. Je kunt dus al vanaf een enkel vel sluitzegels bestellen. Een oplage betekent een vel. Op een vel met 3 cm stickers zitten 48 stickers, op een vel met 4,5 cm stickers zitten er 24 en bij 6 cm zitten er 12 stickers op een vel. Het is dus even rekenen wat betreft de hoeveelheid sluitzegel drukken je nodig hebt. Uiteindelijk heb je je zelf ontworpen sluitzegels en kun je voor je speciale gelegenheid leuke, persoonlijke enveloppen versturen!

 

Author: admin

Share This Post On