Spraaqzaam met uw advocaat

Je hebt als ondernemer vast vragen over rechten of betalingen. Als ondernemer is het dan handig om een advocatenkantoor in te schakelen die je helpt met het beantwoorden van jouw vragen. Een advocatenkantoor is gespecialiseerd met professionals voor het beste eindresultaat.

Rechtsgebieden

Een advocaat in Almelo is een voorbeeld van een professional die alles weet van de verschillende rechtsgebieden.

Je hebt verschillende rechtsgebieden:

  • Procesrecht
  • Ondernemingsrecht
  • Incasso
  • Arbeidsrecht
  • Bouwrecht
  • Huurrecht

In al deze gebieden zijn advocaten gespecialiseerd om jou te helpen.

Voor een ondernemer is het handig om te weten wat een ondernemingsrecht is en wat het inhoud. Dit is eigenlijk een verzamelnaam voor alle regels die gelden voor ondernemingen. Advocaten kunnen je bijstaan en adviseren bij het opstellen van vennootschapsrechtelijke vraagstukken, aandeelhoudersovereenkomsten, geschillen tussen aandeelhouders, overnames, bestuurdersaansprakelijkheid en corporate governance.

Als we even geschillen tussen aandeelhouders als voorbeeld nemen. Er kan ruzie ontstaan tussen aandeelhouders en dat is voor een onderneming erg vervelend. Als er zulke conflicten ontstaan loop je gevaar, gevaar voor de continuïteit van je onderneming. Het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst helpt bij het verkleinen van de risico’s van zulke conflicten.

Aansprakelijkheid is nog een ding, zoals de bestuurdersaansprakelijkheid. Vaak blijkt dit een juridische complexe materie, waar je zelf als ondernemer niet uit kunt komen. Advocaten die zijn gespecialiseerd in dat rechtsgebied blijven dagelijks up-to-date om je zo het beste te helpen.

Hulp en controle

Het opstellen van een arbeidsovereenkomst kun je als onderneming zelf opstellen voor je werknemers, maar is dat dan wel goed? Dat kan, maar je kunt een advocatenkantoor je laten helpen of het laten controleren.

Het advocatenkantoor controleert of de inhoud van de overeenkomst wel klopt en of er misschien wat punten veranderd kunnen worden. Met die hulp en controle realiseer je de beste overeenkomsten voor jou en je werknemers.

Author: admin

Share This Post On