Tips om veilig op de motor te stappen

Gemiddeld heeft Nederland zo een 270.000 motorrijders. Dat betekent dus dat motorrijden in Nederland inmiddels een behoorlijke populaire sport is geworden. Het is echter wel belangrijk om op een veilige manier op de motor te kunnen starten. We geven in dit artikel een aantal tips.

De juiste kleding

Alles begint met het kiezen van de juiste kleding voor het motorrijden. Dit gaat dus om het totaalplaatje waarbij het belangrijk is om het juiste motorpak en systeem helm te kopen de meeste aandacht nodig heeft. Kies daarom er niet voor om de eerste beste motorhelm te kopen die je ziet, maar kies er een die goed past en veilig is om met te rijden. Tegenwoordig kan ook het motorpak steeds geavanceerder worden gemaakt. Zo dragen alle klassen in de MotoGP een ingebouwde airbag, zodat in ieder geval de schouders en sleutelbenen worden beschermd als er een val wordt gemaakt.

Voldoende ventilatie & bescherming

Bij het kiezen van het motorpak is het ook belangrijk om te kiezen voor voldoende ventilatie. Sommige zijn bijvoorbeeld wel voorzien van voldoende bescherming, maar bezitten weer niet over voldoende ventilatie waardoor het erg warm wordt. Het beste is om de combinatie hier in te vinden. Zo is worden tegenwoordig veel motorpakken van cordura gemaakt. Dit is een materiaal wat voldoende bescherming biedt en tevens ook goed ventileert.

Voldoende aandacht op de weg houden

Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Bij motorrijden kan het vaak voorkomen dat je vele uren aan het rijden bent. Het is daarom wel belangrijk dat er voldoende aandacht op de weg kan worden gehouden. Zorg daarom ook voor voldoende rust tussen het rijden door, maar ook dat je voldoende eet en drinkt. Anders kan je energie afnemen en hierdoor je focus op de weg langzaam afnemen. Dit kan dus het anticiperen op de gevaren voor je alleen maar moeilijker maken. Zorg er daarom altijd voor dat je fris en veilig gekleed op de motor stapt.

Author: admin

Share This Post On