Voorbereiding op het kopen van een nieuwe auto

Ben je eindelijk toe aan je eerste eigen auto. Dan is het niet makkelijk om de juiste auto te kiezen. Meestal ga je voor een tweedehandse auto. Met een paar tips weet jij zeker dat je een ideale tweedehands auto op de oprit hebt staan. In deze blog vind je een aantal tips bij het aanschaffen van een occasion. Dat heb ik gedaan bij een autodealer in de buurt van Hengelo. Ook wil ik jullie niet onthouden waar ik mijn bedrijfswagen hebben geleased, dat kun je ook lezen in deze blog.

Ga voor de auto die het best jouw past

Heb je nog niet helemaal voor ogen welke auto je wilt hebben, is dat niet erg. Een auto is een grote uitgave, daar wil je natuurlijk geen verkeerde beslissingen in maken. Soms weet heeft men al een idee over een merk over model van de auto. Heb jij dat idee niet, is dat het handigst om al eerste te doen. Denk eens na over welk model jij mooi vindt, of een auto waar jij in het verleden al eens in hebt gereden. Houdt hierbij rekening met waarvoor je de auto gaat gebruiken, hoeveel kilometer je wekelijks op weg bent en of je een schakelauto wilt of een automaat.

Een goede proefrit

Een proefrit is natuurlijk een absolute must als je een occasion gaat kopen. Let tijdens de proefrit op rare geluidjes in en om de auto. Proberen de remmen goed uit en check of alle knopjes en andere snufjes naar behoren functioneren. Rijd ook eens over ongelijke wegdek. Dan weet je direct of alles om de auto heen stevig gemonteerd is.

Motor checken

Een gouden regel: als de motor al warmgedraaid is, is er waarschijnlijk iets dat voor je wordt achter gehouden. Vraag de eigenaar waarom de motor al is warmgedraaid. Komt diegene met een zwakke reden, dan zou ik hem bedanken voor zijn tijd en lekker verder zoeken.

Bedrijfsauto leasen als ZZP-er

Ben jij net als ik een ZZP-er? Dan is het leasen van een bedrijfswagen in de meeste gevallen noodzakelijk. Dit hebben ik gedaan bij betrouwbare leasemaatschappij met de naam lease. Wil jij persoonlijk behandeld worden en dat de zaken op een keurige manier worden geregeld? Dan is Liez echt aan te raden

Author: admin

Share This Post On