Voordelen en nadelen van een bedrijfsruimte

De meeste ondernemers willen natuurlijk het allerliefst een eigen bedrijfsruimte buitenshuis. Maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Vaak starten ondernemers vanaf huis. Maar wanneer is het tijd om over te stappen naar een eigen bedrijfsruimte? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Je leest het in deze blog.

Thuiswerken

Wanneer je net begonnen bent als zzp’er en je woont bijvoorbeeld in Alphen aan den Rijn dan is een bedrijfsruimte in Alphen aan den Rijn wel het laatste waar je aan denkt. Je hebt namelijk genoeg zaken aan je hoofd.  Een kantoorpand huren is vaak een duur grapje en komt vaak met een langdurig huurcontract. Wanneer je prima thuis aan de slag kunt dan is dat vooral in het begin van je ondernemers avontuur een uitstekende manier om te besparen. 

 

Een onderneming heeft vaak niet meer nodig dan een telefoon, laptop, internet, een bureau en een bureaustoel nodig om te starten. 

Groei

Wanneer je onderneming langzamerhand aan het groeien is wordt het vroeg of laat tijd voor een bedrijfsruimte. Wees er wel zeker van dat je onderneming sterk in zijn schoenen staat. Het is natuurlijk zonde dat je onderneming een negatieve cashflow genereert door het overstappen naar een bedrijfsruimte. 

 

We raden aan om over te stappen naar een bedrijfsruimte wanneer je personeel in dienst wilt nemen. 

Voordelen van een bedrijfsruimte

Een eigen bedrijfsruimte biedt een aantal voordelen. Wat de voordelen precies zijn hangt af van je onderneming. Maar in de meeste gevallen biedt een bedrijfsruimte voordeel voor:

 

  • Reistijd: Wanneer je thuiswerkt hoef je niet elke dag naar je werk te reizen. Echter is het waarschijnlijk wel nodig om naar je klanten en relaties toe te reizen omdat ze niet bij jou terecht kunnen. Een bedrijfsruimte biedt daar natuurlijk de oplossing voor. Hierdoor hoef jij minder vaak op pad en komen klanten juist langs bij jou. 
  • Professionaliteit: Een eigen bedrijfsruimte straalt professionaliteit uit. Zo toon je aan klanten dat je serieus bezig bent met je onderneming. 
  • Werk-privé balans: Een groot voordeel van een bedrijfsruimte is dat je werk en privé goed gescheiden houdt. Wanneer je vaak en veel thuis werkt heb je nooit echt een gevoel van rust wanneer je thuis bent. Thuis hoort een plek te zijn waar je tot rust komt en waar je met je gezin bent. 
  • Groei: Een bedrijfsruimte leidt indirect tot groei. Het is namelijk goed mogelijk om stagiaires aan te nemen of wanneer je echt goed bezig bent een werknemer. 

 

Nadelen van een bedrijfsruimte

Het hebben van een kantoor is voor veel ondernemers een mijlpaal. Echter kleven er toch ook een aantal nadelen aan:

 

  • Kosten: De kosten van een bedrijfsruimte kunnen erg oplopen. Denk hierbij aan reiskosten, elektriciteitskosten, internet kosten, telefoonkosten en de schoonmaker. Wanneer je net een bedrijfsruimte hebt bemachtigd moet je dit natuurlijk ook nog inrichten, ook hier komen kosten bij kijken. Als je thuis werkt heb je deze kosten niet extra. 
  • Tijdsgebonden: Thuiswerken biedt een bepaalde flexibiliteit. Wanneer je eenmaal een bedrijfsruimte hebt met personeel ben je vaak gebonden aan kantoortijden. 
  • Vast contract: Wanneer het even niet lekker gaat met je onderneming is het vaak lastig om afstand te doen van je bedrijfsruimte. In veel gevallen zit je vast aan een contract. 

 

Ons advies bij het huren van een bedrijfsruimte is dus om er zeker van te zijn dat je onderneming stabiel is en in de toekomst nog gaat groeien.

Author: admin

Share This Post On