Voordelen van een refurbished laptop

Heeft u een voordelige, maar toch een krachtige laptop nodig?

Veel mensen kunnen tegenwoordig maar moeilijk zonder hun laptop. Niet alleen voor het onderwijs zijn laptops tegenwoordig onmisbaar geworden. Ook als u veel digitale taken moet verrichten voor uw werk, kan een laptop daarin doorslaggevend zijn. Een nieuwe laptop is echter erg duur. Hoe kunt u een betaalbare laptop krijgen die toch voldoet aan uw eisen?

Een refurbished laptop kan voor u een oplossing zijn!

Wat betekent refurbished?

Met een refurbished laptop bedoelen we een laptop die al eerder gebruikt is, maar wel uitgebreid is gecontroleerd, gereinigd en de nodige reparaties heeft gehad voordat hij weer door wordt verkocht. Dit gebeurt bijvoorbeeld niet bij tweedehands laptops die verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats.

Via online tweedehands markten koopt u vaak laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Voor een laptop is stof vangen nooit goed, en een professionele reiniging is soms het enige waardoor blijvende schade kan worden voorkomen. Het is tevens zo dat data op de harde schijf alleen ge-delete is, maar nooit grondig van de schijf af is gehaald. Een harde schijf die alleen gewist is kan met speciale software nog worden hersteld, waardoor de data van de vorige gebruiker niet veilig is. De snelheid van uw nieuwe laptop kan ook in het geding komen als de harde schijf of SSD niet volledig is gereset.

Een goede refurbished laptop komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, opdat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Waarom een refurbished laptop?

Een refurbished laptop kopen heeft om meerdere redenen de voorkeur boven een nieuwe of tweedehandse laptop kopen.

Het grote voordeel ten opzichte van nieuw gekochte laptops, is uiteraard de prijs. Een refurbished laptop wordt voor een lagere prijs ingekocht, en vervolgens weer in nieuwstaat gebracht door het reparatieteam.

Laptop in termijnen betalen

Wat ook ideaal is aan een refurbished laptop is dat de webshop vaak de mogelijkheid biedt de laptop in termijnen te betalen. U hoeft dus niet het complete bedrag in 1 keer te betalen. Vaak kunt u deze in 3 termijnen betalen, of bijvoorbeeld per maand. Ook de laptop achteraf betalen is meestal wel mogelijk.

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd op schade en mogelijke mankementen van de laptop, voor hij weer verkocht wordt. Koopt u een tweedehands laptop, dan is deze vaak alleen ontdaan van alle data die op de harde schijf stond. Verder is er niks gecontroleerd, gereinigd of getest voor de verkoop. Dankzij deze controles hoeft u niet meer bang te zijn dat de laptop achteraf niet goed blijkt te werken, wat wel zo fijn is aangezien de laptop wel eerder is gebruikt. Helaas worden tweedehands laptops geleverd zonder garantie. Ook al lijkt de computer het goed te doen, de zekerheid die u krijgt van een gecontroleerde, refurbished laptop, valt weg. Als de laptop na een tijdje niet meer werkt, is de schade, in tegenstelling tot een refurbished aankoop, voor uw eigen rekening. Een ingewikkeld product zoals een laptop kopen zonder garantie, is nooit een goed idee. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Om de laptop dan nog te laten repareren door een derde partij, kan een dure grap worden.

Een duurzame keuze

Ook het milieu is blij dat u voor een refurbished laptop kiest. Door een duurzame laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe batterij gemaakt te worden, wat erg voordelig is voor het milieu en klimaat. Bepaalde computer onderdelen worden steeds lastiger te verkrijgen. Hierdoor stijgen de prijzen van computers en de onderdelen die ze nodig hebben. Een refurbished laptop kopen zorgt voor een positieve impact op deze prijzen, zodat niet alleen u voordeliger uit bent, maar ook anderen die een nieuwe laptop willen kopen.

Een refurbished laptop is dus voordelig voor uzelf, maar ook voor het milieu!

Author: admin

Share This Post On