Waardering van veiligheid op de weg

Je kent het vast wel. Je bent in een situatie, waar dan ook, en je voelt je niet helemaal veilig. Sommige mensen bevriezen min of meer onder gevaar, en anderen rennen juist heel hard weg van gevaar. Het gevoel dat je krijgt tijdens een belemmering van de veiligheid is een weergaloos gevoel dat niet te stoppen is. Hierom doet men in het algemeen hun best om alles wat de veiligheid bedreigt uit zijn buurt te houden, of er zo bestendig mogelijk voor te zijn. De veiligheid is geen simpel begrip en kan op talloze verschillende situaties worden toegepast. Het kan worden toegepast op jezelf, maar ook op anderen. Dat wil zeggen dat je voor je eigen veiligheid kan vrezen maar ook voor dat van iemand anders, bijvoorbeeld je gezin of goede vrienden. Naast veiligheid in het kader van levende wezens is veiligheid ook belangrijk voor levenloze voorwerpen. Denk bijvoorbeeld maar aan het beschermen van je eigen bezittingen. Het stoppen van sieraden in een kluis om ze te behouden van enige schade of erger nog, diefstal, is een uitstekend voorbeeld hiervan. 

 

Mogelijke gevaren der samenleving  

In de samenleving zijn er ernstig veel gevaren die je kunnen overkomen. Gevaren en veiligheid zijn sterk met elkaar verbonden en werken dus hand in hand met elkaar. Je veiligheid wordt door gevaar bedreigt. In een samenleving zijn er extreem veel situaties waar dit voorkomt. In gevaar gebracht worden werkt hetzelfde als het verlangen naar veiligheid. Het is toepasbaar op levende en levenloze dingen en het gebeurt niet alleen bij levende of levenloze dingen. Zo wordt je in het verkeer makkelijk in gevaar gebracht door omringende auto’s, fietsers, wandelaars en kinderen op hoverboards. Maar ook kun je op een directe manier in gevaar gebracht worden aan de hand van de acties van andere mensen. Bijvoorbeeld door fenomenen als diefstal, of scam berichten. Hierbij brengt een mens doelbewust schade toe aan de bezittingen van mensen of zelfs mensen zelf.  

 

De rol van technologie wat betreft veiligheid 

Geloof het of niet maar de technologie heeft een bizar grote rol gespeeld in veiligheid, maar een net zo grote rol in gevaar. Door technologische vooruitgang kunnen we ons veel beter weren tegen gevaar maar is er ook veel meer gevaar aanwezig. Neem nou het verkeer. Er zijn veel gevaren in het verkeer, voornamelijk wegens de geavanceerde apparaten. Maar handige objecten als een achteruitrijcamera helpen onze veiligheid weer. Een achteruitrijcamera kopen is werkelijk zo gebeurd en je voelt je je er een lange tijd veiliger door. 

Author: admin

Share This Post On