Wanneer doe je er goed aan om als ondernemer een eigen auto te leasen?

Wanneer je een eenmanszaak hebt dan is het zeer aannemelijk dat je een auto nodig zal hebben om je klanten te kunnen bezoeken. Met een investeringsbudget zou je een auto kunnen kopen, maar zou een leaseauto voor je eenmanszaak ook een mogelijkheid kunnen zijn? Lees in deze blog meer over het hebben van een leaseauto bij een eenmanszaak.

Welke mogelijkheden zijn er?

Veel eigen ondernemers maken de keuze zelf een auto aan te schaffen, maar toch zou het leasen van een auto ook een goede mogelijkheid zijn. Een van de mogelijkheden hierin is het gebruik maken van Financial lease. Wat houdt Financial lease dan precies in? Een andere mogelijkheid is operational lease, maar wat houdt dat dan precies in?

Financial lease

Financial lease heeft als voordeel dat je het geld in je bedrijf houdt en je het geld ook op een andere manier kan investeren. Dit draagt eraan bij dat je je eenmanszaak op een gezonde manier zou kunnen laten groeien.

Met Financial lease betaal je eigenlijk de auto in termijnen af. Dit zou je kunnen vergelijken met de huurkoop constructie. Wanneer de auto afbetaald is ben je dan ook de eigenaar.

Operational lease

Operational lease is over het algemeen iets duurder dan Financial lease, maar als gebruiker word je wel helemaal ontzorgd omdat bij Operational lease alles geregeld is. Operational lease kent een aantal goede redenen om te kiezen voor deze manier van leasen.

Zo heb je geen grote investering nodig om aan een nieuwe auto te komen. Met de nieuwe auto maak je meteen een professionele indruk op je klanten. Ook is het geen kostenpost die je terugvindt op je balans, je betaalt een vast bedrag per maand en je hebt geen kosten aan onderhoud of reparatie of verzekering. Dat zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Hierdoor kom je nooit voor onvoorziene kosten te staan. Ook bij schade of pech wordt dit helemaal uit je handen genomen. Zo kan je direct een auto leasen als je een eenmanszaak hebt.

Author: admin

Share This Post On