Wat is een laminaat vloer?

Laminaat is een combinatie van meerdere kunststoffen die samengesteld zijn door een lamineer proces. Laminaat combineert een foto afbeelding van steen of hout met een beschermende toplaag. De binnenste laag is meestal samengesteld uit een hard materiaal zoals bijvoorbeeld melamineharfs en MDF of HDF.

Laminaat is tegenwoordig steeds populairder, dit komt deels omdat het product zich steeds verder ontwikkeld en de positieve eigenschappen sterk verbeterd zijn. Ze zijn vele male makkelijker te onderhouden als traditionele vloeren, makkelijker te leggen, goed vochtbestendig en veelal goedkoper dan alternatieven.

Door de natuurgetrouwde afbeelding op het laminaat kan je dit erg mooi afwerking met bijvoorbeeld witte plinten of mdf plinten. De duurzaamheid van laminaat wordt aangeduid in AC klassen, deze gaan van AC1 t/m AC6, waarin AC6 voor zeer intensief commercieel gebruik is en AC1 voor ligt gebruik.

Omdat er ook deels hout in het laminaat zit zal dit gaan werken. Dit wil zeggen dat het altijd iets zal gaan krimpen of uitzetten. Dit komt omdat hout reageert op de luchtvochtigheid, hoe vochtiger het is, hoe meer het uit zal zetten. Om zorgen dat je hier geen kieren in het laminaat krijgt is het te adviseren om de vloer 1cm vrij te leggen van deuren, vloeren en andere obstakels.

laminaat vloer

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment