Wil jij gaan voor een functie in de boekhouding?

Kies dan een geschikte opleiding bij jou in de buurt. Een opleiding moet je voorbereiden op de huidige arbeidsmarkt, dus je kijkt tijdens open dagen of infoavonden naar de theorie die aangeboden wordt en uit welk jaar die komt. Als er sprake is van projectmatig onderwijs, wil je ook wel enkele voorbeelden zien van authentieke opdrachten waaraan studenten eerder gewerkt hebben. Zo krijg je pas een goed beeld van wat de functie van boekhouder en het werkveld van jou gaan vragen. Bij Fabius opleidingen weet je voor de start van je nieuwe opleiding tot boekhouder precies waar je aan begint.

Locatie, locatie, locatie
Je kunt er grappen over maken, maar de locatie van een opleiding is veelal bepalend voor je start aan een opleiding. Veel mensen die gaan studeren blijven tegenwoordig namelijk langer thuis wonen en dan wil je ook niet elke dag drie uur moeten hoeven reizen voor je opleiding. Een opleider die in heel Nederland actief is, biedt dan voldoende mogelijkheden, ook bij jou in de buurt. En op een aantal locaties kun je zelfs op zaterdag je opleiding doorlopen. Voor iemand die al werkt of de studie met andere activiteiten wil combineren is dit ideaal. Voor anderen biedt de opleiding die in de avonduren plaatsvinden uitkomst. Er is dus overal wel een mouw aan te passen.

Manier van studeren
Veel kennis over boekhouden kun je je zelf eigen maken door een thuisstudie te volgen. Toch is het effect van klassikale lessen aanzienlijk groter, doordat je met medestudenten in discussie gaat over de stof en hoe je die het beste toe kunt passen op de praktijk. Je docenten corrigeren en ondersteunen bij de diverse taken die uitgevoerd moeten worden. Je krijgt zelfs extra trainingen om de examens te kunnen halen. Hiermee haal jij alles wat mogelijk is uit je opleiding. En met een waardevol diploma op zak ben je klaar om de arbeidsmarkt te betreden en ervaring op te gaan doen.

 

 

 

Author: admin

Share This Post On