Zenuwachtig voor je sollicitatiegesprek?

Als je een sollicitatiegesprek goed voorbereid maak je meer kans dat je positieve indruk achter laat. Je hebt je verdiept in de organisatie , je weet wat je wilt vertellen, je hebt nagedacht over je kleding en je bent op tijd! Als je bijvoorbeeld reageert op een vacature in de woonzorg of een vacature thuiszorg wil je wel een goede indruk achterlaten.

Zenuwen voor een sollicitatie zijn niet zo erg als dat je denkt. Ze houden je scherp en houden je hoofd erbij. Als je echt moeite hebt met zelfverzekerd te zijn tijdens sollicitatiegesprekken, hebben wij wat tips om je te helpen. Je goed voorbereiden op de sollicitatie en positief denken kunnen al helpen om je stress te verminderen en je te laten schitteren. Als je hierna nog steeds zenuwachtig bent; fake it till you make it . We moeten allemaal ergens beginnen.

Ook al zijn een beetje sollicitatie zenuwen en stress goed (ze houden je scherp), wil je liever ontspannen en zelfverzekerd overkomen. Neem de avond van te voren wat tijd voor jezelf, alle voorbereiding voor je sollicitatie zouden nu al gedaan moeten zijn. Dus doe die benen omhoog, neem een lang, heet bad gecombineerd met een Netflix binge – vervang misschien de wijn wel voor een kopje thee. Ga een lekker lange nacht tegemoet en neem een stevig ontbijt, ook al heb je misschien niet veel honger – brainfood is belangrijk – sollicitaties maken hongerig.

De eerste stap naar zelfvertrouwen is goede voorbereiding. Het begint met het stalken (online) van de organisatie. Zorg dat je begrijpt wat het bedrijf doet en de specifieke functie waarvoor je solliciteert inhoudt. Als het tijdens het interview duidelijk wordt dat je je research van te voren goed hebt gedaan, heb je gelijk al een streepje voor bij de interviewer. Een sollicitatie ingaan zonder enige background research te hebben gedaan komt onvoorbereid en zelfs ongeïnteresseerd over.

Author: admin

Share This Post On